GoDare Coach Day

Het nieuwe schooljaar is van start en dat betekent dat de GoDare coaches ook weer beginnen. Meer dan 900 jongeren starten binnenkort met één van de GoDare programma’s, die gericht zijn op het spelenderwijs leren en ontdekken van technologie & innovatie.

 

Innovators van de toekomst
Vandaag is tijdens de eerste GoDare coachdag het bijzondere beeld ‘Truth or Dare’ van beeldend kunstenaar Sander Buijk onthuld; een dansende koe op een meccano wagen. Ter ere van het 75-jarig jubileum van Lely eerder dit jaar bood Alexander van der Lely het beeld aan namens zijn familie. Het beeld staat symbool voor waar Lely zich in de kern op richt: een dansende koe is een tevreden koe, en dat betekent een tevreden boer. Al 75 jaar maakt Lely het leven van boeren makkelijker met haar machines en technologische innovaties. Door jongeren in aanraking te laten komen met technologie en innovatie, dragen we samen bij aan het creëren van de innovators van de toekomst.

Coaches
Dit schooljaar doen er maar liefst 942 jongeren in de leeftijd van 11-16 jaar mee, aan 10 verschillende programma’s en 362 sessies. Bij GoDare worden deze jongeren uitgedaagd en geprikkeld met een frisse blik naar bestaande innovaties en nieuwe uitdagingen te kijken en worden ze in contact gebracht met de makers en machines. De begeleiding van deze jongeren is in handen van 164 coaches; Lely en Gevasol medewerkers die zich vrijwillig onder werktijd inzetten. De ultieme rolmodellen voor deze jongeren! Tijdens de GoDare coachdag worden de coaches in het zonnetje gezet en deze dag dient ook als startsein voor het nieuwe schooljaar.

Meedoen
GoDare werkt momenteel met 17 scholen in Maasland en Maassluis. Ben jij tussen de 11 en 16 jaar en wil je ook kennismaken met technologie en innovatie? Dan kun je je inschrijven voor het Young Innovators Programma (start vanaf 25 september) of het GoDare Techcamp in de zomervakantie (inschrijving opent mei 2024).

Meer informatie over het Young Innovators Programma vind je hier: https://godare.org/young-innovators-program/