Informatie voor coaches

Het GoDare team wordt tijdens de workshops ondersteund door enthousiaste coaches. De workshops zijn ontwikkeld voor groep 8 (leeftijd 12 jaar). De workshops verschillen sterk van elkaar, waardoor ze allemaal om een andere andere invulling van de coach vragen. 

Op die manier blijft het voor de coaches gevarieerd en vooral inspirerend! 

Hieronder lichten we onze workshops toe. Ook vind je hier de benodigde handleidingen en andere voorbereidingen om de workshops goed aan te vliegen.

Robotica

Robotica is de wereld van robots en programmeren. Door middel van het slepen van ‘blokken’ met codes naar de juiste plek wordt er op een eenvoudige manier met robots gepraat. De robot zal precies doen wat jij hem hebt opgedragen. Lukt het jou ook om de sensoren zo in te stellen dat hij het daarna helemaal zelf kan?
Je doet het allemaal bij Robotica
 

Bewegingen

Hoe kan ik iets laten bewegen? Hoeveel kracht kost me dat? Kan ik dat ook op een handigere manier doen? Hoe kan ik iets zo efficiënt mogelijk laten bewegen? 

Heb jij antwoorden op deze vragen? Dan is ons thema bewegingen echt wat voor jou.  

Energie

Elektriciteit, je kunt niet zonder. Maar hoe ontstaat elektriciteit? Wat gebeurt er achter het stopcontact? Of in de accu van je smartphone? En dan, hoe kan ik zelf een elektromotor maken?
Draai je eigen spoel, monteer de 
magneten en zie wat er gebeurt.
 

Constructies

Wat weet jij al over de drie s’en: stevigheid, sterkte en stabiliteit? Hoe kan je bouwwerken zo ontwerpen en bouwen dat ze sterk en praktisch zijn? Bij constructies zijn dat vragen waar jij je mee bezig gaat houden. Deze kennis gebruik je vervolgens voor jouw eigen knikkerbaan. 

Sleutelen

Een schroevendraaier, inbussleutel, schuurpapier, hamers, spijkers, moeren, schroeven, bouten en nog veel meer. Je kent ze allemaal maar waarvoor gebruik je ze? Helemaal gek van fietsen, motoren, auto’s, skelters. Kom ons dan vooral ondersteunen bij de workshop sleutelen. 

Circulariteit

De wereld is op razend tempo aan het verduurzamen. Ook wij dragen hieraan ons steentje bij, daarom hebben wij ons thema ‘recycling’. Weet jij alles over de R-strategieën? Hoe hoog kom jij uit op deze lijst? Help jezelf en de omgeving bij dit leuke, verfrissende thema. 

Dit thema is nog in ontwikkeling. Daarom is workshop 2 nog niet online. 

Mis je nog iets?

Laat het ons dan zeker weten, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk ook online staat.