Informatie voor leerkrachten

Welkom op de leerkrachtinformatiepagina.

 

Op deze pagina heb je toegang tot de laatst vrijgegeven bestanden van de thema’s die GoDare aanbiedt. Het zijn o.a. de digitale versies van het werkboek voor de leerlingen en de handleiding voor jullie als leerkracht. Ook de benodigde lespresentaties zijn hier beschikbaar.

Tijdens de leerkrachtenbijeenkomst worden jullie meegenomen in de lesstof die behandeld wordt met de voor-, tussen- en eindopdrachten. 

Robotica

Robotica is de wereld van robots en programmeren. Door middel van het slepen van ‘blokken’ met codes naar de juiste plek wordt er op een eenvoudige manier met robots gepraat. De robot zal precies doen wat jij hem hebt opgedragen. Lukt het jou ook om de sensoren zo in te stellen dat hij het daarna helemaal zelf kan?
Je doet het allemaal bij Robotica
 

Bewegingen

Hoe kan ik iets laten bewegen? Hoeveel kracht kost me dat? Kan ik dat ook op een handigere manier doen? Hoe kan ik iets zo efficiënt mogelijk laten bewegen? 

Heb jij antwoorden op deze vragen? Dan is ons thema bewegingen echt wat voor jou.  

Energie

Elektriciteit, je kunt niet zonder. Maar hoe ontstaat elektriciteit? Wat gebeurt er achter het stopcontact? Of in de accu van je smartphone? En dan, hoe kan ik zelf een elektromotor maken?
Draai je eigen spoel, monteer de 
magneten en zie wat er gebeurt.
 

Constructies

Wat weet jij al over de drie s’en: stevigheid, sterkte en stabiliteit? Hoe kan je bouwwerken zo ontwerpen en bouwen dat ze sterk en praktisch zijn? Bij constructies zijn dat vragen waar jij je mee bezig gaat houden. Deze kennis gebruik je vervolgens voor jouw eigen knikkerbaan. 

Sleutelen

Een schroevendraaier, inbussleutel, schuurpapier, hamers, spijkers, moeren, schroeven, bouten en nog veel meer. Je kent ze allemaal maar waarvoor gebruik je ze? Helemaal gek van fietsen, motoren, auto’s, skelters. Kom ons dan vooral ondersteunen bij de workshop sleutelen. 

Circulariteit

De wereld is op razend tempo aan het verduurzamen. Ook wij dragen hieraan ons steentje bij, daarom hebben wij ons thema ‘recycling’. Weet jij alles over de R-strategieën? Hoe hoog kom jij uit op deze lijst? Help jezelf en de omgeving bij dit leuke, verfrissende thema. 

Mis je nog iets?

Laat het ons dan zeker weten, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk ook online staat.